Frontcake | Sugar Cookies

To some of you sugar cookies will be related to the Christmas season, however they are so good I like having them all year round. Today I...

To some of you sugar cookies will be related to the Christmas season, however they are so good I like having them all year round. Today I'll be sharing with you my favorite sugar cookies recipe, super easy to make and really tasty!!

Para algunos de vosotros las galletas de mantequilla pueden estar relacionadas con la Navidad, sin embargo están tan buenas que funcionan todo el año. Hoy voy a compartir con vosotros mi receta de galletas preferida, muy fácil de hacer y muy sabrosas!!





I saw this recipe at one of my cookbooks and it's the best one I've found. However, I've changed some of the measures as the other recipe had too much flour. This time I used a cookie stamp that I got from Tiger not that long ago and it's the cutest. I also love making them with different shapes as well!!

Vi esta receta en uno de mis libros de cocina y es la mejor que he encontrado. Sin embargo, he cambiado algunas de las medidas ya que la otra tenia demasiada harina. Esta vez he usado un sello de galletas que compré en Tiger no hace mucho y que es monísimo. También me encanta hacerlas con diferentes formas!! 



SUGAR COOKIES

INGREDIENTS
250g of butter
150g of icing sugar
1 egg
1 egg yolk
500g of flour
Vanilla extract

HOW TO
First thing you wanna do is take the butter (at room temperature) and beat it until smooth.
Then add in the sugar and beat until it's all combined.
Add the egg, the vanilla extract  and the egg yolk and mix again for about two minutes. Add in the flour, little by little, and mix until you get an homogeneous dough.
Wrap the dough with cling film and put on the fridge for about half an hour to an hour.
Spread some flour on your working surface and roll the dough with a rolling pin. Cut the shapes you want with your favorite cutters and put them on a baking tray really carefully.
Bake at 175ºc for around 10-15 minutes (check every 5 minutes to make sure they don't burn). Once they're done put them on a cooling rack and let them cool before enjoying!!



GALLETAS DE MANTEQUILLA

INGREDIENTES
250g de mantequilla
150g de azúcar glas
1 huevo
1 yema
500g de harina
Extracto de vainilla


COMO SE HACE
Lo primero que vamos a hacer es coger la mantequilla (a temperatura ambiente) y batirla hasta que este suave.
Después añade el azúcar y bate hasta que se mezcle.
Añade el huevo, el extracto de vainilla y la yema y mezcla otra vez durante dos minutos aproximadamente. Añade la harina, poco a poco, y mezcla hasta que la masa está homogénea.
Envuelve la masa con film transparente y ponlo en la nevera durante media hora o una hora.
Esparce un poco de harina en la superficie de trabajo y estira la masa con un rodillo. Corta las formas que elijas con tus cortadores preferidos y ponlas en una bandeja de horno con cuidado.

Hornea a 175ºc durante 10.15 minutos (chequea cada 5 minutos para evitar que se quemen). Una vez estén hechas ponlas en una rejilla y déjalas enfriar antes de comértelas!!






LAURA

By the way, here you have the link to the cookie stamp:

Por si queréis, aquí tenéis el link del sello de galletas:

http://es.flyingtiger.com/es-es/catalog/home/makeyourmark1602571 (not to buy online, sorry)


You Might Also Like

0 comentarios